Telia SM 2004 i VÄSTERÅS Sommarspelen

Årets samlade Telia SM arrangerades i Västerås den 14 -15 augusti. Nästan 500 tävlande fanns på plats.

Arrangemanget invigdes på fredag kväll av TeliaSoneras informationsdirektör Marie Lindqvist. Alla deltagare samlades till ett ”mingelparty” där det serverades en asiatiskt buffé. För underhållningen svarade TIF Västerås med Carina Börjesson som toastmaster. Samtliga grenansvariga uppträdde på en ”cat walk” i mer eller mindre tidsenliga käder och gav senaste info om respektive gren.

Samtliga grenar utom terränglöpningen startade eller genomfördes helt på lördagen i strålande sol. Tyvärr kom det ett par rejäla regnskurar på eftermiddagen. På kvällen samlades alla till en bankett med 3-rätters middag och därtill hörande drycker. TIF Västerås passade på att fira sitt 60-årsjubileum på festen. För en mycket fartig och uppskattad underhållning svarade ”Rymdens Nöjen”. Därefter dansades det både traditionellt och i discoteket till kl 01.00.

På söndagen avslutades några av grenarna med finalspelet i strålande sol. Efter lunch kunde nöjda deltagare återvända till respektive hemorter från Luleå i norr till Malmö i söder.

Arrangemanget var välarrangerat och allt fungerade bra. Samtliga resultat finns i en Excelbok under länken i höger marginal.

TACK till TIF Västerås för ett fint arrangemang och tack för alla positiva reaktioner från deltagarna.

*****************

Till årets arrangemang bjöd vi in till följande grenar. Tyvärr blev det för få deltagare i några grenar som därför ställs in.

Beachvolley. 2-mannalag för damer och herrar.
Boule. En öppen klass, dubbel.
Brännboll. 8-mannalag mixed.
Cykel. Tempolopp 30 km. Inställt.
Fotboll. 7-manna för herrar och damer.
Golf. Två åldersklasser för damer och herrar. Mästerskapet spelas som tidigare som slagtävling (scratch) med hcp-gräns. Dessutom ökas grenen ut med en slaggolf- eller poängbogeytävling utan SM-status för spelare med officiellt hcp. Maximalt 100 spelare i respektive tävling.
Mountainbike. Inställt
Sportfiske. Mete med en herr- och en damklass.
Terränglöpning. Herrar och damer med två åldersklasser.

Nya grenar:
Fri idrott. 5-kamp. Inställt
Inline. Inställt.
Motion. 3-kamp Inställt.
Triathlon. Sprintdistans med simning 500 m, cykel 20 km och löpning 5 km.

Samarrangemang:
Orientering. Samarrangeras med Vägverkets Fritidsförbunds riksmästerskap. Inställt.
Skytte, gevär och pistol. Riksmästerskap för övriga Fritidsförbund i Korpens regi den 25 september i Stockholm.