Telia SM i FALUN Vinterspelen

Årets Vinter SM gick av stapeln i Falun, som bjöd på ett strålande vinterväder.  Minus 3 grader och ingen vind gjorde att de som tävlade i utomhusgrenarna hade väldigt bra förhållande. Och alla andra hade skönt promenadväder till och från arenorna.

Fredag eftermiddag började bussarna rulla in med Telianer från olika håll i Sverige och till slut var det nästan 600 tävlande som anlänt. Många av dessa hade rest hela dagen och var hungriga så buffén som bjöds på FK Arena gick åt som smör i solen. Sorlet steg snabbt när många återsåg kollegor från andra delar av landet.
Kl. 20.30 startade så själva invigningen med Falu kommuns representant Jonas Lennerthson som hälsade alla välkomna till staden och hoppades att vi skulle få några riktigt fina dagar där.
Därefter tog kvällens konferencier Niclas Johansson från Visit Södra Dalarna upp Jonny Birgersson, årets SM-general och Lasse Bergman på scenen för att tacka dem för allt det ideella arbete de lagt ner med planeringen.
Sen var det dags för Ulf Häggquist att ta scenen i besittning. Efter ett kort tal klippte han bandet och förklarade spelen för invigda. Som avslutning underhöll Ludvika Young Star – ett antal duktiga ungdomar som går i cirkusskola.

Lördag morgon spreds de tävlande ut på olika arenor i och omkring Falun. Alpint åkte till Bjursås där de fick en fin tävlingsdag som avslutades med After Ski.
I Borlänge tävlade man i biljard, bowling SM, bågskytte och styrkelyft. De som åkte långfärdsskridskor höll till på sjön Runn och där fanns även sportfiskarna. På arenorna i Falun avgjordes bowling motion, badminton, bordtennis, curling, innebandy, längdskidor och ridning.  Nytt för i år var att det tävlades i Starcraft II vilket lockade många åskådare. Vilket fantastiskt utbud vi har inom TIF.

På lördag kväll anlände massor med festklädda TIF:are till FK Arena där även banketten hölls. De som lyckats bäst under dagen hade sin medalj hängande runt halsen. Återigen bjöds det på god mat och dricka. Under och efter maten underhöll Hallå hela pressen som höjde stämningen ytterligare. Kvällens DJ såg sedan till att dansgolvet var fullt med folk innan festen avslutades vid 1-tiden.

På söndagen var det några grenar som hade kvar sina finaler och då delades medaljer och plaketter ut i bowling motion, curling, ridning samt Starcraft II. 

Sen var det dags för bussarna att vända hemåt igen fyllda med förhoppningsvis nöjda deltagare.

Ett stort TACK till Telia Seniorerna i Falun som hjälpte till att ro 2013 års SM i land. Det ligger mycket arbete och slit bakom ett så stort arrangemang men med SM-general Jonny Birgersson i spetsen lyckades ni verkligen skapa en bra helg.