Telia SM 2008 NYNÄSHAMN Sommarspelen

Helgen den 23-24 augusti var det åter dags för TeliaSM och nästan 900 Telianer samlades i Nynäshamn för att göra upp om ett antal medaljer i sommargrenarna.

Fredagen användes som resdag för de flesta och under kvällen anlände busslast efter busslast med tävlingssugna deltagare till Hotell Utsikten. Där skedde registrering och samtliga fick information om just sin tävlingsgren. En god pastabuffé stod framdukad för de som var hungriga efter resan. Från scenen underhöll Teliakören.

Kl. 21.00 startade invigningsceremonin med ett intåg där samtliga föreningar hade en representant som bar ett plakat med föreningens namn – det är ju OS-år. Detta väckte jubel hos publiken som applåderade kraftigt. Därefter avlöste talarna varandra innan Yvonne Djerf äntrade scenen och invigde spelen. En trumpetfanfar bekräftade att nu var det igång.

Under lördagen kunde man se mängder av tävlande på Kvarnängens idrottsplats där det bjöds på dramatik i boule, fotboll, brännboll och målgång för löpgrenarna. Runt om i trakterna pågick även cykling, fiske, golf och beachvolley. En imponerande syn med så många Telianer som kämpade och tävlade samtidigt.

Nytt för i år var att det även ingick ett Soneramästerskap med deltagare från Danmark, Norge, Finland, Litauen samt Sverige. Här skulle man tävla i så skilda grenar som boule, stafett och dragkamp. Det blev mycket skratt och prat bland våra utländska gäster som var mycket imponerade över tävlingen.

Kvällens bankett gick av stapeln i Tennishallen som dagen till ära var omgjord till festlokal. För de som tävlat färdigt bjöds det på prisutdelning uppe på scenen – en festlig inramning när de lyckliga fick sin medalj runt halsen. Därefter var det bara att hugga in på den goda maten och drickan. Under tiden underhöll ”Wallmans on Tour” som än en gång lyckades få stämningen på topp. Inga problem för discjockeyn att fylla dansgolvet med folk efter det. En rolig avslutning på en härlig tävlingsdag.

Under söndagen fortsatte tävlandet för en hel del – ivrigt påhejade av sina tävlingsfria kollegor. Vid lunchtid var de flesta grenarna avklarade och bussarna började rulla hemåt igen efter en spännande tävlingshelg.

Ett stort tack till TIF Stockholm för ett väl genomfört arrangemang. Det kräver mycket logistik för att få det hela att fungera och ni är många som har slitit med det under lång tid.