Telia SM 2006 i FALUN Sommarspelen
                   
Under fredagen samlades över 800 tävlande som under helgen skulle göra upp om medaljerna. Man kom från alla håll i landet – vissa i bil och andra i bussar. Under kvällen var det välkomstmingel i X-huset på Dalaregementet med buffé och klockan 21.00 invigde vår personaldirektör Yvonne Djerf officiellt spelen. Därefter var det underhållning av Lurbo Stompers. De flesta var dock trötta efter att ha rest en hel dag + att det var tävlingar nästa dag så kvällen avslutades vid 22-tiden.

Lördagen bjöd på perfekt tävlingsväder med lagom moln på himlen och vindstilla. Runt om hela Lugnetområdet tävlades det i boule, brännboll och fotboll samt löpgrenarna som hade sin målgång där. Övriga grenar gick av stapeln i trakterna runt om Falun.
Det var härligt att se alla dessa entusiastiska människor som verkligen gav järnet för sitt lag eller sin förening. Trots några missöden avlöpte de flesta tävlingarna helt enligt planerna och redan på lördagen var det flera som kunde kvittera ut sina medaljer.
Till kvällen bjöds det på bankett med 2-rätters middag och tillhörande dryck. Under middagen underhöll ”Wallmans on Tour” och det var ett under att taket inte lyfte när nästan 900 personer klappade och stampade takten när dessa fantastiska artister sjöng. Man kan säga att stämningen var på topp. Kvällen fortsatte med dans till discjockey och de flesta somnade nog snabbt efter en härlig dag.

Under söndagen var det fortfarande flera grenar som skulle avgöras och vädergudarna var ännu mer välvilligt inställda och bjöd på sol och värme.
För de som tävlat klart erbjöds ett besök i Falu koppargruva eller på Carl Larssongården i Sundborn. Det var ett 100-tal som utnyttjade den möjligheten. Efter lunch började bilar och bussar rulla hemåt igen med nöjda och trötta deltagare – somliga med medalj runt halsen.

Ett stort TACK till TIF Falun för ett mycket välarrangerat SM. Totalt var det över 50 personer som slet som funktionärer, i sekretariat eller på andra sätt hjälpte till för att allt skulle löpa så smidigt som möjligt.