Telias SM i KARLSTAD Vinterspelen

Helgen den 12-13 mars stod TIF Värmland åter som värd för VinterSM och det märktes tydligt att man arrangerat spelen tidigare. Allt flöt på utan några större missöden.

Fredag eftermiddag och kväll kom som vanligt bussar från alla håll i vårt avlånga land och de ca 650 glada deltagarna checkade in på sina respektive hotell.
Därefter bar det iväg mot Karlstads alldeles nyinvigda kongresscenter CCC där en buffé med hemlagad pannbiff, sås och potatis väntade. Det bjöds också på underhållning av Paddy Power Band som spelade irländsk folkmusik.

Klockan 20.30 klev årets SM-general Lena Lidén upp på scenen och startade invigningen med att sjunga ”Ack Värmeland du sköna” på ett underbart sätt. Ett mycket oväntat inslag som uppskattades mycket. Därefter tog kommunens representant till orda och höll ett trevligt tal där han fick med sig publiken. Vår förbundsordförande Ulf Häggquist hann också med att tacka TIF Värmland för det fina arbete man lagt ner innan Ingela Frykheden, TeliaSoneras representant tog scenen i besittning. Hon uppmanade alla deltagarna att tänka på att det viktigaste är att delta och inte att vinna samt att man skulle spara lite krafter till dansen på lördag kväll också. Därefter klippte hon de blågula banden och förklarade spelen för invigda.
Invigningen avslutades med Gundegabaletten som dansade Riverdance för oss.

Lördagen bjöd på en underbar vinterdag med strålande sol och ingen vind och de som skulle tävla utomhus kunde inte ha fått bättre förutsättningar. Skidåkarna gav sig av tidigt – alpint till Kil och längdskidorna till Forshaga. Även sportfiskarna for iväg till sin tävlingsplats Skattkärrsviken.
Övriga grenar stannade kvar på de olika anläggningarna i Karlstad. Det kämpades i badminton, biljard, bordtennis, bowling, bågskytte, curling, innebandy, ridning, tennis och volleyboll vilket visar vilket varierat utbud som finns inom TIF.

Inför kvällens bankett samlades vi återigen på CCC. Det var en härlig syn när alla anlände och framförallt att de som tagit medaljer hade dem kring halsen. Det visar att även om det inte är på blodigt allvar så är man stolt över sin medalj. Som sig brukar bjöds det på god mat och dricka och stämningen steg snabbt. Och det blev inte sämre när Janssons Frestelser startade sin show som höll på till festen var slut.

På söndagen återstod ridning hopp samt finalen i bowling motion. När även dessa grenar var klara fylldes bussarna igen och vände hemåt med deltagare som förhoppningsvis bara hade glada minnen från helgen.

Ett stort TACK till TIF Värmland som än en gång lyckades genomföra ett välarrangerat SM. SM-general Lena Lidén med följe har lagt ner många timmar men har säkert också haft väldigt roligt under tiden.  

===================================================================

Göteborgsvarvet den 21 maj

Lördagen den 21 maj var det återigen dags för löparfest i Göteborg och i år ingick vårt Telia SM i halvmarathon i GöteborgsVarvet. Denna gång var det tyvärr betydligt färre deltagare från TIF än tidigare år men de som var där kämpade tappert om medaljerna. 

Som vanligt hade vi vårt Teliatält placerat vid starten så man kunde samlas och ladda inför loppet.

Ralf Schuh från Malmö sprang in på 1:28:46 och blev därmed bäst av samtliga TIF:are. Ingen dålig prestation då Ralf tävlar i H45 klassen. Lite efter honom kom Stefan Slättman från Sundsvall tätt följd av Michael Larsson från Norrköping. Även dessa båda tävlar i H45. Bäst i HS blev Rickard Säfström från Sundsvall på 1:31:51.

Bästa dam blev Annelie Gustafsson från Stockholm som hade den utmärkta tiden 1:37:26. Hon tävlar i D45 och slog vinnaren i DS, Linda Larsson från Luleå med nästan 6 minuter.

Samtliga resultat finns i filen i högerspalten.

Efter loppet kunde de som önskade få massage i Teliatältet och av kön att döma var detta mycket uppskattat.

På kvällen serverades en buffé på Hotell Mektagonen. TIF Göteborgs ordförande Christian Jonsson förrättade prisutdelningen tillsammans med förbundssekreterare Eva Svensson, som också passade på att hälsa alla välkomna till nästa års Telia SM i Örebro.

TIF Göteborg med Mikael Ostwald i spetsen hade återigen gjort ett utmärkt jobb med arrangemanget. Stort tack för detta!