TELIA SM 2009 I KARLSTAD Vinterspelen

Ännu ett SM har gått av stapeln och denna gång var det Karlstad som stod som värd:
Under fredagen anländer deltagare från alla håll i Sverige och när samtliga bussar var på plats var det nästan 750 tävlande som checkat in på de tre olika hotellen. De flesta hade rest långt och lät sig väl smakas av den goda pastabuffén som bjöds på Blue Moon Bar där också invigningen skulle ske.
Kl. 21.00 äntrade vår förbundsordförande Ulf Häggquist scenen och hälsade samtliga välkomna till årets SM som var det 10:e i ordningen. Efter hans tal startade musiken och Carin Johansson, ordförande i TIF Värmland tog scenen i besittning för sitt invigningstal. Det blev dock inte hon själv som uttalade de magiska orden utan det gjorde Lennart Andersson, SM-general för hela arrangemanget. Därefter kom tre duktiga tjejer som dansade till ”The winner takes it all” under tiden som fyrverkeriet sprakade. En minst sagt festlig start på helgen.

Lördagen var som vanligt tävlingsdag. Snögrenarna med alpint och längdskidor åkte upp till Sunne för att få de bästa förutsättningarna för sina tävlingar. Efter avslutat verk hann man också med lite After Ski.
I Karlstad tävlades det runt om på olika anläggningar. Medaljer hämtades hem i badminton, biljard, bordtennis, bowling, bågskytte, curling, innebandy, ridning, sprotfiske, tennis och volleyboll. Ett imponerande utbud som visar på mångfalden inom TIF.

Efter en härlig tävlingsdag var det åter dags att samlas på Blue Moon Bar för kvällens bankett. Här bjöds det på god mat och dricka och stämningen var snabbt på topp. Den höjdes ytterligare när Starboys drog ingång sin show med mycket musik och spex. Man fick till och med hela puliken att sjunga med i allsång.
Tyvärr hade vi inte tillstånd att hyra stället mer än till kl. 23.00 då allmänheten släpptes in. Något som många tyckte var positivt medan andra då drog sig tillbaka till sina hotell.

De flesta grenar avgjordes under lördagen men bowling motion, ridning hopp, tennis samt sprintstafetten hade kvar sina finaler under söndagen. Framförallt i bowling motion blev det en mycket spännande final där det inte avgjordes förrän i sista slaget i sista rutan.

För de som önskade serverades det lunch på hotellen innan bussarna gav sig av hemåt igen fulla med trötta men också nöjda deltagare.

Ett stort TACK till TIF Värmland för ett mycket välarrangerat SM. Med er SM-general Lennart i spetsen var ni många som slet för att få det hela att flyta på och det gjorde det verkligen. Framförallt ert ekonomiska tänk ska ha en stor eloge.

==================================

Telia SM 2009 – Göteborgsvarvet

GöteborgsVarvet firade i år 30-års jubileum vilket gjorde att det var rekordmånga deltagare. Även i vårt TeliaSM i halvmarathon, som ingår i Varvet, hade vi fler anmälda än någon gång tidigare. Dock var det en hel del som uteblev men trots det var det 175 stycken som startade lördagen den 16 maj.

Som vanligt hade vi ett Teliatält där deltagarna samlades innan loppet. I det fantastiska sommarvädret var det många som låg och solade i gräset för att ladda upp energi inför de över 2 mil man hade framför sig att springa.

Bäst av alla var Jonas Ljung från Stockholm som kom i mål på 1.19.30 vilket är en fantastiskt bra tid. Speciellt som Jonas tävlar i H45 klassen. Bästa dam blev Anneli Södergårds från Göteborg på tiden 1.32.21 vilket också är en alldeles utmärkt tid. Hon tävlar i D45 klassen så våra seniorer har en utmaning framför sig att ta upp kampen med ”de äldre”.

Efter loppet erbjöds massage i Teliatältet och det verkade uppskattas av löparna eftersom kön var lång fram bänkarna.

För de som önskade erbjöds det buffé under kvällen på hotell Scandic Opalen. Där hölls även prisutdelningen av TIF Göteborgs ordförande Patrik Ström. Han passade då också på att avslöja att nästa års sommarSM kommer att förläggas till Göteborg.

Stort tack till TIF Göteborg och främst Mikael Ostwald för ett väl genomfört arrangemang. Det fungerade utan missöden och många deltagare har spontant återkommit och berättat hur nöjda man är.