Telia SM i SUNDSVALL Vinterspelen
Resultat

Så är ännu ett SM tillända och det finns väl inte något annat ord att ta till än SUCCÉ!
Tror aldrig vi haft så fint väder som det Sundsvall bjöd på. Solen strålade från en molnfri himmel, vindstilla, +10 grader och i stort sett perfekta förhållande för de tävlande i de olika grenarna.

Som vanligt strömmade deltagarna in under fredagen. De flesta skulle bo uppe på Södra Berget, där det serverades en god buffé under hela kvällen. Det är alltid lika roligt att träffa kollegor från andra delar av landet och av sorlet att döma fanns det mycket att prata om.

Kl. 21.00 tog kvällens toastmaster Kay Karlsson till orda. Det var dags för invigning. Förste talare var förbundsordförande Sören Svahn som höll ett mycket inspirerande tal om ”vinnarskalle”. Det lockade till många skratt. Därefter kom kommunfullmäktiges ordförande i Sundsvall, Arianne Sundman, som berättade lite kuriosa om staden. Sist på scen var Ulf Häggquist, ordförande i TIF Sundsvall. Han började med att tackade alla funktionärer som ställt upp. Utan dem går det inte att fixa något SM och få förstår nog hur mycket arbete som läggs ner helt ideellt.  Innan han klippte bandet och invigde 2015 års SM hann han också berätta att det var hans sista SM. Hela invigningen avslutades med ett hejdundrade fyrverkeri, både utom- och inomhus! 

Under lördagen avverkades tävlingarna i de 16 olika grenarna. Alpint och Snowboard hade det väl förspänt då skidbacken låg precis utanför hotellet. Även längdskidor hade perfekta förutsättningar då de fick åka i spåren som användes för Junior SM. Runt om i Sundsvallstrakten avgjordes medaljfördelningen i badminton, biljard, bordtennis, bowling SM och motion, bågskytte, curling, innebandy, klättring (bouldering), ridning, sportfiske, starcraft II, styrkelyft och tennis. Det visar på vilken bredd i utbudet som erbjuds inom TIF.

Eftermiddagen avslutades för många med After Ski eller med ett dopp i poolen på hotellets spa.

Kvällens bankett hölls på Södra Berget. Det bjöds på god mat och dricka och stämningen steg snabbt. I pausen mellan förrätt och middag gav Ständut Blakk en försmak om vad som skulle komma längre fram på kvällen.  I pausen mellan middag och dessert avtackades Ulf Häggquist för sina år som SM-general. Malmö Aviation hade skänkt ett antal flygresor och man passa också på att lotta ut dessa. Dessutom delades VD-priset, som är skänkt av Johan Dennelind, ut. Kriteriet är den person som åstadkommit/genomfört ”Most daring and caring achievment” under tävlingarna. Efter maten drog Ständut Blakk igång igen och deltagarna var snabbt uppe på dansgolvet. Kvällen fortsatte med dans till DJ innan allt slutade vid 2-tiden.

Det är alltid några grenar som har kvar sina finaler under söndagen så för några deltagare var det tidigt upp för att slåss om medaljerna i ridning, bowling motion och curling. Övriga kunde sova ut lite längre innan det bar av hemåt igen efter en förhoppningsvis härliga weekend med andra TIF:are.

STORT TACK till TIF Sundsvall, med Ulf Häggquist i spetsen, för ett mycket välarrangerat SM. Ni gjorde verkligen fin reklam för er stad och er TIFförening.