Telia SM 2007 – JÖNKÖPING Vinterspelen

Jönköping var först ut av årets tre SM-orter och andra helgen i mars samlades nästan 850 förväntansfulla tävlande för att ta sig an inomhusgrenarna. De flesta anlände redan under fredag kväll då det serverades buffé i Elmias lokaler. Mycket skratt och prat hördes när man återsåg arbetskamrater från andra delar av landet.
Invigningen, som skedde kl. 21, startade med 2 eldjonglörer som värmde upp publiken. Därefter höll förbundsordförande Ulf Häggquist ett kort tal innan han överlämnade ordet till personalchef Yvonne Djerf som officiellt invigde spelen.

Lördagen startade tidigt för de flesta och runt om i hallarna kring Elmia-området började tävlingarna som sedan pågick under hela dagen. Som i alla tävlingar lyckade några pricka in formen perfekt och kunde kvittera ut sina medaljer medan andra fick se sig slagna denna gång. Men det goda humöret var det inget fel på i alla fall.

Kvällens bankett gick även den av stapeln på Elmia. Som vanligt bjöds det på god mat om än många klagade på att den var kall. Efter maten bjöds det till dans på nedervåningen med retrodiscogruppen ”San FranDisco”. Mycket uppskattat av de flesta men för de som gillar lugnare toner erbjöds pianobaren.

Söndagen var tävlingsfri för många och de hade möjlighet att istället prova på curling, bågskytte, klättervägg eller ett besök på Fabriksmuseét i Husqvarna.
Finalerna i innebandy, bowling motion och tennis avgjordes under söndagen och vid lunchtid hade alla vinnarna fått sina medaljer. Då återstod bara hemfärden med alla trötta men säkert nöjda deltagare.

Ett tack till TIF Jönköping som stod som värd för arrangemanget. Det kräver mycket jobb att få allt att fungera med så många deltagare och det kändes säkert skönt när ni kunde pusta ut efter väl genomfört uppdrag.
=======================================

Telia SM 2007 – Göteborgsvarvet

Årets Göteborgsvarv – där TeliaSM i halvmarathon ingår – gick av stapeln den 12 maj i ett underbart vårväder och med totalt 142 stycken startande från TIF.

Samling skedde i Teliatältet innan det var dags att gå till respektive startgrupp. När startskottet gick hade våra tävlande över 2 mil framför sig innan man fick springa över mållinjen men en stor publik hjälpte till att heja fram dom längs hela sträckan.

Bäst av alla var Henrik Montelin från Sundsvall som kom in på den utmärkta tiden 1.19.33. Stor prestation med tanke på att totalvinnaren hade en tid på 1.06.19.

Efter loppet kunde de som önskade få sina ömmande muskler masserade i Teliatältet vilket var mycket uppskattat.

Senare på kvällen träffades många av deltagarna på hotell Gothias restaurang på 18:de våningen. Där bjöds på buffé med många av havets läckerheter – vad annars när man är i Göteborg. Säkert analyserades också resultaten och diverse småskador.

Efter prisutdelningen var de flesta ganska möra efter dagens bedrift så kvällen avslutades lugnt.

Stort tack till TIF Göteborg och främst Mikael Ostwald för ett väl genomfört arrangemang. Det fungerade utan missöden och många deltagare har spontant återkommit och berättat hur nöjda man är.