Telia SM i NORRKÖPING Sommarspelen

Resultat

Då har vi gjort det igen – genomfört ett toppen-SM i Norrköpings vackra stad!

Fredagen den 29 augusti började Telianer att droppa in redan tidigt under eftermiddagen och när alla anlänt var det nästan 700 som skulle tävla under helgen. Efter incheckning på respektive hotell vallfärdade deltagarna till Flygeln på Louis de Geer, där det serverades en underbart god lasagne med tillbehör. Stämningen steg snabbt och när det var dags för invigning kl. 20.00 hade kvällens konferencier Erika Hellman nästan svårt att få tyst i lokalen.

Förste talare ut var vår förbundsordförande Sören Svahn som hälsade alla välkomna och hoppades vi skulle få några fina dagar med spännande tävlingar i Norrköping. Han passade också på att gratulera TIF Norrköping, som fyller 80 år i år, med en check på 10 000 kronor. Därefter kom Sussie Berg, TIF Norrköpings ordförande. Hon kollade genom upprop att samtliga föreningar var på plats och av svarsropen att döma var ”alla” där. Sist tog Norrköpings kommuns borgmästare Eva Andersson plats på scen.
Sen var det dags för invigningstalaren Ingela Frykheden, som gjorde en bejublad entré genom att komma cyklande på sin racercykel genom hela salen och upp på scen. Där höll hon ett kort men intensiv tal och klippte därefter bandet.
Det hela avslutades med dans av tjejer från Norrköpings Dansskola.

Lördagen bjöd på bra väder och samtliga grenar drog igång under förmiddagen. Som vanligt var det en häftig syn att se så många Telianer kämpa om medaljerna. Nytt för i år var frisbeegolf som drog överraskande många deltagare, hela 64 stycken. Annars tävlades det i så skilda grenar som boule, beachvolley, bangolf, brännboll, fotboll, golf, löpning, terränglöpning, sportfiske och triathlon

På kvällen var det dags för fest på Louis de Geer. Återigen samlades över 700 Telianer, nu festklädda och redo att hugga in på den goda maten och drickan. Norrköpings stolthet Judith och Judith tillsammans med Pontus gjorde ett bejublat framträdande och många ville bli fotograferade tillsammans med dem efteråt.
Sen drog På G igång dansmusiken en trappa upp och festen var i full gång. Dansgolvet fylldes snabbt och det blev en rolig avslutning efter en härlig tävlingsdag

På söndagen fortsatte tävlandet för boulen och golfen – övriga hade sovmorgon.  Vid lunchtid började en del bussar att rulla hemåt efter en spännande tävlingshelg och senare under dagen anslöt även golfarna när de var klara.

Stort TACK till TIF Norrköping som höll i arrangemanget på ett mycket bra sätt. Alla föreningar som någon gång anordnat ett SM vet hur mycket som krävs och det är många timmar av slit som ligger bakom för att få det hela att fungera. Utan alla er skulle vi inte kunna erbjuda våra medlemmar chansen att träffas på detta unika sätt!