Telia SM 2010 i GÖTEBORG Sommarspelen

Telia SM i Göteborg. Nästan 950 Telianer hade anmält sig och det är nästan rekord på antal deltagare.
Och vilken helg vi fick uppleva. Ett Göteborg som bjöd på strålande väder förutom några droppar regn under fredagskvällen. Men inget Göteborg utan regn sägs det.

Som vanligt var fredagen resdag. Först på plats var många av golfarna som gärna ville spela in sig på Öijareds golfbana så man skulle kunna vara med och tampas om medaljerna.
Längre fram på dagen anlände flygplanen från Luleå, Sundsvall och Umeå och därefter droppade bussarna in från övriga föreningar.
En nyhet för i år var att vi tagit bort invigningen fredag kväll och istället fick samtliga deltagare en inträdesbiljett till Liseberg samt en matkupong att nyttja på någon restaurang. Av de reaktioner jag fått var detta mycket uppskattat.

Det innebar att invigningen av spelen istället skedde lördag morgon uppe på Skatås motionsområde. Tyvärr var det många tävlande som var tvungna att ge sig av till sina respektive tävlingsarenor så det var färre som hade möjlighet att vara med. Men Ingela Frykheden från HR invigningstalade med bravur så spelen kunde komma igång.

Lördagen blev en underbar tävlingsdag med många spännande kamper i de olika grenarna. På Skatås spelades det fotboll, brännboll och beachvolleyboll så det stod härliga till och det var roligt att se hur man offrade sig för ”sitt” lag. Även terräng- och motionslöpning sprang sin runda i de fina löparspåren runt om Skatås.
Bangolfen höll till precis utanför Lisebergsbyn och med den uppslutning som var där kan vi kanske tänka oss att upphöja grenen till SM-status.
Boulen höll till i Slottskogsvallen där man slogs om utrymmet med den loppmarknad som gick av stapeln samma helg.
Triathlon, som avgjordes i trakterna runt Göteborg, fick omdömet ”En kul tävling i ett härligt landskap” av en av deltagarna.
Ett ovanligt inslag för lördagsflanörerna i Göteborg var våra 90 sportfiskare som stod längs med hela kanalen från Operan till Feskekörka.

På lördag kväll bjöds det på underhållning och dans i Svenska Mässans lokaler intill Gothia. Efter en god middag underhöll Partypolarna och trycket steg snabbt i lokalen. Det blev allsång och dans som sedan fortsatte hela kvällen.

Under söndagen avgjordes de grenar som inte hann bli färdiga under lördagen.
Därefter började hemfärden igen. Några hade med sig blänkande medaljer, andra lite skavsår och svullna ben men alla hade förhoppningsvis minnet av ännu ett fantastiskt Telia SM!

Stort TACK till TIF Göteborg för ett väl genomfört arrangemang! Med SM-generalen Bertil i täten har ni varit många som slitit för att få det hela att löpa på, vilket inte är helt enkelt med så många deltagare. Bra jobbat!