Telia SM i ÖREBRO Sommarspelen

Ännu ett SM tillända, denna gång i Örebros vackra omgivningar, och än en gång en lyckad helg för alla TIF:are som var där.

Fredagen gick åt till resor från våra olika föreningar ute i landet och mot eftermiddagen började busslast efter busslast att anlända till hotellen. Där registrerades man och fick sin information om grenen man skulle tävla i. Som vanligt hade en hel del golfare redan tidigare på dagen tagit sig till golfbanorna (City- och Mosjöbanan) för att spela in sig inför lördagen, så man skulle kunna vara med i medalj toppen.
Efter att all incheckning var klar öppnades dörrarna på Conventum Arena där en italiensk buffé stod uppdukad. Ljudnivån steg snabbt och när det var dags för invigning hade Kalle Selander, konferencier under helgen, inte helt lätt att få tyst i lokalen. Men upp på scen kom Magnus Palmér, SM-general som berättade lite allmänt om spelen, Tomas Andersson som beskrev grenarna och därefter Stefan Holmberg som presenterade sig som ny förbundsordförande. Därefter var det dags för Ingela Frykheden, Telia Soneras representant att hålla ett bejublat invigningstal under tiden som hon klädde av sig! Iförd ett snyggt träningslinne med texten ”Just do it” klippte hon banden och förklarade spelen för invigda.
Resten av kvällen underhöll No Limits.

I ett underbart sommarväder tävlades det under hela lördagen. Bangolfarna höll till på Trängens bangolfbana en liten bit utanför centrum och sportfiskarna gav sig av till Svartån där det fanns gott om fisk att dra upp. Golfarna åkte också iväg en bit utanför stan men övriga grenar höll till på Campusområdet vid Örebro Universitet. Det var fullt ös på boulebanor, fotbollsplaner, brännbollen och beachvolleyn. Tack vare att allt låg så samlat kunde deltagarna heja på sina kamrater när de hade paus i sitt eget tävlande. Samtliga löpgrenar och triathlon hade målgång vid Campus så det var mycket TIF:are i rörelse hela dagen. Enda missödet var att löpsträckorna inte var tydligt utmärkta så tyvärr sprang många fel, vilket gjorde att vi bland annat inte kunde dela ut plaketter till motionslöparna. Mycket beklagligt men det är ett stort arrangemang och ibland kan det gå fel.

Förhoppningsvis var detta glömt när alla samlades på Conventum Kongress för kvällens bankett. Efter lite mingel öppnades dörrarna till den tjusigt dukade salen och kvällen drog igång. Efter lite prat av Kalle Selander, god mat och dryck satte No Limits igång att spela och dansgolvet fylldes snabbt av partysugna Telianer.
 
Under söndagen spelades det finaler i de grenar som inte avgjordes under lördagen. Dock var vädergudarna inte lika nådiga som dagen innan så det hängde regn i luften, men det var inget fel på entusiasmen hos de tävlande och många slöt upp och hejade fram sina föreningar.
Efter lunch var det dags att hoppa in i bussarna igen och bege sig hemåt. De flesta trötta men ändå nöjda med att ha varit med om ännu ett fantastiskt Telia SM.

Stort TACK till TIF Örebro som, trots att man är en liten förening, lyckades få till ett så fint SM. Det ligger många timmars slit bakom arrangemanget och vi i förbundet är tacksamma för de föreningar som ställer upp och gör så vi kan erbjuda alla våra medlemmar ett sådant unikt arrangemang!